Blog
Nieuwe of tweedehands auto? 

Nieuwe of tweedehands auto? 

Als autoliefhebber zit je waarschijnlijk vaak verlekkerd op internet te kijken naar nieuwe auto’s of juiste klassieke modellen. Helaas hebben we niet allemaal de luxe om de auto te kiezen die we willen, vaak zijn we aan een budget gebonden. Maar niet alleen dat beperkt ons, ook andere zaken zoals de vaste lasten spelen een rol wanneer je de keuze moet maken tussen een nieuwe of een tweedehands auto. Welke aspecten van belang zijn om rekening mee te houden om erachter te komen of jij een nieuwe of een tweedehands auto wilt? Lees snel verder.

Nieuwe auto

Een nieuwe auto is natuurlijk het meeste luxe van alles. Je kan de auto samenstellen op een manier zoals jij wilt; van de bekleding tot de kleur, en van de grootste tot de kleine details. Hier hangt echter ook een kostenplaatje aan. Een plaatje wat vaak enorm hoog uitvalt, zeker wanneer je de auto helemaal volgens jouw eigen wensen en voorkeuren wilt. Daarnaast zit er op een nieuwe auto vaak een lange levertijd. Iets wat niet altijd fijn is, zeker niet wanneer je echt aan een nieuwe auto toe bent omdat je oude er mee is gestopt. Dit is een aspect waarvan het goed is om rekening mee te houden, want tijdelijk een auto huren is nog steeds een zeer dure aangelegenheid. 

Zie ook:  Veilig en zorgeloos op vakantie: waar je je auto kunt parkeren

Tweedehands auto

Het wordt tweedehands klinkt eigenlijk ouder dan dat het daadwerkelijk is. Wanner je kijkt naar de mogelijkheden bij bijvoorbeeld occasions Almere, kun je niet anders dan de conclusie trekken dat het aanbod van tweedehands auto’s tegenwoordig echt niet meer onderdoet voor de nieuwe auto’s. Ook de keuze aan hybride en daarmee duurzame auto’s (ook cabrio’s) neemt ontzettend snel toe. Daarnaast heb je bij een occassion ook altijd het grote voordeel dat ze direct uit voorraad leverbaar zijn. Natuurlijk zul je soms wellicht een kleine concessie qua persoonlijke voorkeur moeten doen, maar wanneer je een auto koopt van een goed merk -en van iemand die er ook oog voor heeft- zul je wellicht zelfs versteld staan van de vele opties en mogelijkheden die er zijn.

Kortom, door het enorm aanbod van occasions van vandaag de dag hoef je bijna geen nieuwe meer te kopen. Naast alle voordelen die hierboven zijn genoemd Is het in de meeste gevallen ook aanzienlijk goedkoper om een occassion te kopen, een nieuwe auto is vaak disproportioneel duur vergeleken met een tweedehands. Auto’s schrijven nou eenmaal zeer snel af, iets waar je als koper dus ook dankbaar gebruik van kunt maken!