Snappcar auto verhuren stappenplan

Wil je graag wat extra geld verdienen met jouw auto als je deze niet gebruikt? Dan is het verhuren van jouw auto via SnappCar een goede optie. Maar hoe werkt het verhuren van jouw auto via SnappCar eigenlijk? In deze blog leggen we de stappen uit die je moet nemen om je auto te verhuren via SnappCar.

Stap 1: Maak een account aan bij SnappCar

Om je auto te kunnen verhuren via SnappCar, moet je eerst een account aanmaken. Ga naar de website van SnappCar en klik op ‘Registreren’. Hier vul je jouw gegevens in en maak je een wachtwoord aan. Vervolgens krijg je een verificatie e-mail om jouw account te activeren.

Stap 2: Voeg je auto toe aan je account

Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je jouw auto toevoegen aan je account. Hiervoor vul je de gegevens van jouw auto in, zoals het merk, type en kenteken. Daarnaast moet je enkele foto’s uploaden van jouw auto.

Stap 3: Stel een beschikbaarheidskalender in

Wanneer jouw auto klaar is om verhuurd te worden, stel je een beschikbaarheidskalender in. Hier kun je aangeven op welke dagen en tijdstippen jouw auto beschikbaar is voor verhuur. Let erop dat je hierbij rekening houdt met jouw eigen gebruik van de auto.

Stap 4: Bepaal de huurprijs

Nu kun je de huurprijs voor jouw auto bepalen. Hiervoor kun je gebruik maken van de prijscalculator van SnappCar. Hiermee kun je een indicatie krijgen van de huurprijs voor jouw auto. Je kunt er ook voor kiezen om de prijs zelf vast te stellen.

Zie ook:  Wanneer en hoe vaak moet je auto APK-gekeurd worden?

Stap 5: Ontvang boekingsverzoeken en accepteer of weiger deze

Als jouw auto beschikbaar is gesteld voor verhuur, kunnen huurders boekingsverzoeken sturen. Jij als verhuurder hebt dan de keuze om deze boeking te accepteren of te weigeren. Het is belangrijk dat je goed kijkt naar de voorwaarden van de huurder en of deze geschikt is om jouw auto te huren.

Stap 6: Ontvang de betaling en maak een afspraak voor het ophalen van de auto

Als je een boekingsverzoek accepteert, ontvang je de betaling voor de huur van jouw auto. Vervolgens maak je een afspraak met de huurder voor het ophalen van de auto. Het is belangrijk om hierbij duidelijke afspraken te maken over de overdracht van de auto en eventuele schade die al aanwezig is.

Stap 7: Overhandig de sleutels en geniet van het extra geld

Op de dag van de huur overhandig je de sleutels aan de huurder en geef je een korte uitleg over de werking van de auto. Daarna is het tijd om te genieten van het extra geld dat je verdient door jouw auto te verhuren via SnappCar.