Mazda MX5 cabrio

Mazda MX5 cabrio

Als je op zoek bent naar een sportieve auto met een open dak dan is de Mazda MX-5 een fantastische keuze. Deze Japanner ziet er niet alleen stoer uit maar is ook nog eens uitgerust met techniek dat je kunt vertrouwen. Zo kun je zonder zorgen en comfortabel de weg op. Het model is nieuw verkrijgbaar maar ook als occasion met een ouder bouwjaar. De auto ging voor het eerst de weg op in 1989.


Neem vrijblijvend contact op om een cabrio te huren!


De kenmerken van de Mazda MX-5 cabrio

Als we naar deze auto kijken valt als eerst het compacte formaat op. Het gewicht van het voertuig is minimaal waardoor je lekker lage wegenbelasting betaalt. Dat maakt het meteen nog aantrekkelijker om de MX-5 aan te schaffen als tweede auto. Verder is het een twee persoons auto en er zijn dan ook logischerwijs maar twee stoelen aanwezig. Oudere modellen hebben een soft top maar de recentere modellen beschikken over een hardtop. Dit maakt de auto direct een stuk mooier om naar te kijken. Je zit lekker laag achter het stuur waardoor het lekker sportief aanvoelt. De bagageruimte is zeer beperkt maar daar koop je de Mazda MX-5 cabrio natuurlijk ook niet voor.

Mazda MX-5 cabrio uitvoeringen

Als je gaat kijken naar een Mazda MX-5 zul je al snel merken dat ze te verkrijgen zijn in verschillende uitvoeringen. Het hangt er ook van af welke generatie je kiest. Zowel de eerste- als tweede generatie zijn te verkrijgen met een 1.6 of een 1.8 benzine motor. De pk’s variëren tussen de 90 en 150. Er werd ook een NC model uitgebracht die een 2.0 motor heeft met maar liefst 160 pk. De motoren die erin liggen zijn uiterst betrouwbaar en kunnen lang mee wanneer het goed onderhoud geniet. Er zijn geen diesel modellen beschikbaar. Waarom de fabrikant hier voor heeft gekozen is niet bekend.

Voor- en nadelen Mazda MX-5 cabrio

De Mazda MX-5 is duidelijk een top auto. De motoren zijn betrouwbaar evenals de techniek die wordt gebruikt. Met de open dak geniet je optimaal van het weer en daarnaast zijn de prijzen van deze auto ook nog eens betaalbaar. Kortom met deze auto zul je jarenlang zul je een sportieve en comfortabel rijplezier ervaren. Er zijn ook wat minpunten die je zeker niet moet vergeten. Zo is het dak wel gevoelig voor de geluiden van de wind en kan het zijn dat je moet wennen aan de achterwielaandrijving. Verder zijn de MX-5 modellen met een ouder bouwjaar gevoelig voor roest. Een punt waar je bij aankoop van een occasion zeker goed op moet letten. Tot slot is de ruimte beperkt. Er kunne slechs twee mensen aan boord en ook de spullen die je kunt meenemen is minimaal.

MX5 rij-impressie

De mannen van Autoweek hebben alle generaties van de MX5 gereden en in een prachtige video geven ze een rij-impressie van alle verschillende uitvoeringen.

Mazda MX5 cabrio huren

Mazda MX5 huren via Snappcar
  • Huur een voordelige cabrio op een veilige manier rechtstreeks van je buren!