Volkswagen Golf cabrio

Volkswagen Golf cabrio

Als we het hebben over een degelijke en sportieve auto, dan hebben we het natuurlijk over het wereldbekende merk Volkswagen. Volkswagen is inmiddels een groep, welke bestaat uit maar liefst 5 grote merken. Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Seat en Skoda. Daarnaast is de Volkswagen ook eigenaar van de bekende vrachtwagenmerken MAN, Plus en Scania. De best verkocht modellen van het merk Volkswagen zijn de ‘Beetle’ en de Golf. De Volkswagen Golf cabrio daarentegen heeft het de afgelopen jaar ook prima gedaan. Uiteraard niet zo goed als de reguliere uitvoering, maar voor de echte liefhebbers is de cabrio uitvoering een echte aanrader.

Volkswagen Golf cabrio huren

Volkswagen Golf cabrio huren via Snappcar
  • Huur een voordelige cabrio op een veilige manier rechtstreeks van je buren!

Eerste cabrio

De eerste Volkswagen golf viert inmiddels alweer haar ruim 30e levensjaar. De eerste Volkswagen Golf Cabrio werd in 1979 geproduceerd. Dit model werd tot ongeveer 1983 in productie genomen en daarna werd overstapt naar de opvolger, de golf 2. Als we kijken naar de nieuwste Volkswagen Golf Cabrio, dan is deze afkomstig uit de 6e generatie in combinatie met de Audi A3 cabrio. De motor is van de Volkswagen Golf zelf, maar het dashboard is overgenomen van een ander model Volkswagen, de ‘sirocco’. De constructie en vormen daarentegen komen van de Audi A3. Laten we eerlijk zijn, wanneer je al deze prachtige merken in je portfolio hebt, dan is het combineren natuurlijk de perfecte manier.

Kosten

Dat de Volkswagen Golf Cabrio onverminderd populair is, dat blijkt wel uit het enorme aanbod occasions die zowel online als bij de dealer worden aangeboden. Zo kun je kiezen uit verschillende uitvoeringen, met voor de echte liefhebber de GTI versie. Het grote voordeel aan een occasion, is dat je een relatief jonge auto kunt rijden, voor een aantrekkelijke prijs. Wanneer jij graag met een open kap wilt rijden, dan is de Volkswagen Golf Cabrio een echte aanrader. Maak dus gerust eens een proefrit bij een dealer bij je in de buurt. Want je zult merken, dat wanneer jij deze topper eenmaal hebt gereden, je direct verkocht bent. Zorg er uiteraard wel voor, dat je bij aankoop kritisch blijft op alle randzaken zoals garantie en eventuele schade.  

Volkswagen Golf cabrio rij-impressie