Cabrio huren buitenland tips & kosten
Als je op vakantie gaat naar het buitenland en je wilt graag een auto huren, dan is een cabrio natuurlijk de perfecte keuze. Toch kan het voor de meesten best spannend zijn om een cabrio in het buitenland te huren. Daarom hebben we speciaal voor jou in dit blog enkele tips voor je verzameld en de kosten van het huren van een cabrio in het buitenland voor je in kaart gebracht. Dus ga jij binnenkort op vakantie en wil je een cabrio huren, lees dan zeker even verder.
Huren vanuit Nederland
Vaak is het enorm aantrekkelijk om te kiezen voor een lokaal verhuurbedrijf op de plaats van bestemming. De kosten zijn vaak ook een stukje voordeliger, dan wanneer je een auto huurt vanuit Nederland. Toch kan het zorgen voor de nodige uitdagingen. De lokale verhuurbedrijven zijn vaak niet de taal machtig, waardoor er eenvoudig een taalbarrière kan ontstaan. Het grote voordeel van het boeken van een auto vanuit Nederland, is dat je in alle rust kunt bepalen welke auto jij graag wilt en wat de voorwaarden zijn.
Let op de afspraken rondom brandstof
Vooral wanneer je ervoor kiest een cabrio te huren in het buitenland bij een lokale verhuurder, dan kan het voorkomen dat ze je de zogeheten full/empty regeling bieden. Dit betekent dat jij de auto met een volle tank meeneemt en vervolgens leeg mag inleveren. Ideaal zou je denken. Toch worden er achteraf enorme kosten gerekend voor brandstof en service. Het beste kun je kiezen voor de full/full regeling, dat betekent dat ongeacht hoeveel kilometers jij rijdt, je de auto ten alle tijde weer met een volle tank inlevert.
Hoe duur is een cabrio huren in het buitenland
De kosten voor het huren van een cabrio in het buitenland kunnen enorm uiteenlopen. Zo kun je kiezen voor een fiat 500 cabrio, maar ook voor een luxe sportwagen. Daarnaast is het ook afhankelijk van het land, wat de kosten zijn van de auto. Doorgaans scheelt het vaak ook nog in prijs wanneer jij je favoriete cabrio voor een langere periode huurt. De kosten waar je rekening mee moet houden is tussen de 40 – 100 euro per dag. Bij 40 euro moet je denken aan een eenvoudige auto zoals een UP, bij 100 euro zit je op een doorgaans middenklasse sportwagen.