Peugeot 206 cc cabrio

Peugeot 206 cc cabrio

Betaalbaar, sportief en ook nog eens comfortabeler cabrio rijden doe je met de Peugeot 206 cc. De auto was onder andere zeer populair omdat het als tweede een stalen klapdak naar Europa bracht. Mercedes was de eerste die dat deed. Ze zijn verkrijgbaar met diverse motoren met benzine maar ook diesel. Er worden geen nieuwe cabrio’s meer gemaakt door Peugeot waardoor je zult moeten zoeken naar een tweedehands exemplaar. Verder is de auto standaard luxe uitgerust. Een topper wat ons betreft in de cabrio markt.

Peugeot 206 cabrio huren

Peugeot 206 CC huren via Snappcar
  • Huur een voordelige cabrio op een veilige manier rechtstreeks van je buren!

Peugeot 206 cabrio uitvoeringen

De Franse automaker heeft het cabrio model in verschillende uitvoeringen uitgebracht. De eerste dat in 2001 op de markt kwam was voorzien van een 1.6 en een 2.0 benzine motor. Met de 1.6 motor kun je prima met de andere weggebruikers meekomen want deze is voorzien van 110 pk en omdat de auto slechts 1100 kilo weegt kun je je prima verplaatsen. Voor mensen die behoefte hebben aan een sportiever model leverde Peugeot ook een model met een 2.0 liter motor met 138 pk. De auto werd tussen 2001 en 2007 uitgebracht en de motoren zijn nauwelijks gewijzigd. Met uitzondering van 2005 toen ze ook een diesel variant creëerde. Deze heeft een 1.6 HDI motor met 110 pk.

Een tweedehandse Peugeot 206 cabrio

Als je in een Peugeot 206 cabrio wilt gaan rijden zul je op zoek moeten gaan naar een tweedehands exemplaar. De Franse fabrikant heeft er na 2007 voor gekozen om ze niet meer te leveren. Omdat het één van de populairste cabrio auto’s in ons land is zijn er gelukkig wel meer dan voldoende occasions te vinden. Er is wel een opvolger van dit model dat is de Peugeot 207 cc. Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden bij het aanschaf van een tweedehands 206 cc. Als eerst is het belangrijk dat het dak in een rap tempo zowel opent als sluit. Dit moet binnen twintig seconden gebeuren. Controleer wanneer de distributieriem is vervangen. Dit moet altijd na 70.000 kilometer gebeuren. Controleer verder de standaard dingen zoals alle knoppen, de radio, verwarming etc. Verder staat de auto bekend om het rammelen. Dit hoeft niet te betekenen dat er iets mis mee is maar het is zeker de moeite waard om het even te laten controleren door een garage, gelukkig zijn auto onderdelen goed beschikbaar.

De standaarduitrusting van de 206 cc

De Peugeot 206 cabrio kun je verkrijgen met een tal van opties. Een cabrio moet immers wel een stuk luxer zijn als de familieauto. Naast het dak wat open kan waar je zeker van gaat genieten zijn er ook electrische ramen aanwezig, stuurbekrachtiging en sportstoelen die comfortabel zitten. Ook kun je het stuur verstellen waardoor deze perfect op jou kan worden afgestemd. De modellen vanaf bouwjaar 2005 met een 2.0 motor hebben standaard een airconditioning ingebouwd en hebben daarnaast ook nog eens leren bekleding.