Fiat 500 cabrio

Fiat 500 cabrio

De Fiat 500 cabrio kwam in 2009 op de markt als opvolger van de Fiat Nuova 500 die de fabrikant in 1957 introduceerde. Het is een betaalbare auto waardoor het voor iedereen mogelijk wordt om te rijden met een open dak. De Italianen hebben veel componenten gebruikt die ook te vinden zijn in de Fiat Panda. Er worden prima prestaties geleverd en ook is het voertuig uitgerust met uitstekende techniek. De Fiat 500C is nieuw te verkrijgen vanaf € 15.375,00. Het is hiermee één van de goedkoopste cabrio auto’s van dit moment. Er zijn ook voldoende occasions te vinden als je wilt kiezen voor een tweedehands model.

Fiat 500 cabrio huren

Fiat 500 huren via Snappcar
  • Huur een voordelige cabrio op een veilige manier rechtstreeks van je buren!

Het uiterlijk van de Fiat 500 cabrio

De Fiat 500 cabrio ziet er gelikt uit. Het is een strakke auto die een beetje doet denken aan een kruising tussen een Volkswagen Beetle en een Mini. Opvallend is dat er aan de achterkant een achterruit zit met daadwerkelijk glas. Vaak zien we bij cabrio’s dat hier plasticfolie zit. Zeker een pluspunt want dit maakt de auto een stuk leuker om te zien. Een ander mooi kenmerk is het derde achterlicht. Deze hebben de Italianen in het dak geïntegreerd wat betekent dat als je het dak opent het licht ook gewoon te zien is. Verder heb je met deze auto de mogelijkheid om hem helemaal te personaliseren naar je eigen smaak. Van diverse stickers die meegeleverd worden tot het contactslot.

Zo presteert de Fiat 500 cabrio

Als je geen hele hoge eisen stelt aan de prestaties van een auto maak je met de Fiat 500 cabrio een prima keus. Als je kiest voor het benzinemodel heb je twee keuzes. De 1,2 liter 8V-motor met 69 pk of de 1,4 liter 16V-motor met 101 pk. Voor langere afstanden wordt 1,4 liter zeker aangeraden. Je kunt naar de 100 km/u acceleren binnen 10,5 seconden. De maximale snelheid is 182 km/u. Kies je liever voor de diesel variant kan dat natuurlijk ook. Deze heeft een 1,3 liter JTD Multijet 16V-motor met 75 pk.

De aanwezige techniek

Onze aandacht bij deze auto gaat natuurlijk direct naar het dak. Met één druk op de knop zal het dak naar achteren glijden. Dit kan ook tijdens het autorijden. Als de zon in één keer begint te schijnen kun je direct gebruik maken van je cabrio. Je kunt het dak in diverse kleuren verkrijgen. Standaard heb je de keuze uit zwart, rood of ivoor. Ook hebben ze er aan gedacht om brandstof te besparen met behulp van het start-stop automaat.

Zo is de Fiat 500 cabrio uitgerust

Het is een veilige auto, dat kan zeker gezegd worden. De Fiat 500C heeft namelijk de maximale score behaalt bij de EuroNCAP crashtest. Er zijn zeven airbags aanwezig waaronder ook een knieairbag die je kunt vinden bij bestuurderskant. Verder beschikt de auto ook over een antiblokkeersysteem en een elektronische stabiliteitscontrole.

Fiat 500C rij-impressie

Benieuwd wat de auto experts van de Fiat 500 cabrio vinden? Kijk onderstaande video voor een rij-impressie!