Blog
Cabrio occasion kopen

Cabrio occasion kopen

Heb je de knoop doorgehakt? Is het tijd om een nieuwe cabrio te kopen om de hele zomer te gaan genieten van de wind door je haren? Gefeliciteerd! We kunnen alleen maar beamen hoe fantastisch het is om een cabrio in het bezit te hebben. Een nieuwe cabrio kopen is echter een prijzige aangelegenheid. Hoewel er 10 jaar geleden nog veel kleinere cabrio’s op de markt te koop waren, betaal je nu ook voor de goedkoopste cabrio (Fiat 500C) al snel €30.000. Tijd dus om een online occasion te kopen. Rustig vanaf je luie stoel het aanbod online met elkaar vergelijken en kijken naar een aantal cabrio’s die je daadwerkelijk gaat proefrijden. Waar je op moet letten bij het online aanschaffen van een tweedehands cabrio gaan we je bij helpen!

Bepaal je budget

Het meest voor de hand liggend, maar stel als allereerst echt een budget met jezelf af en houd nog ongeveer €1000 over voor onderhoud en wellicht een reparatie; zo zit je het eerste jaar sowieso gebakken en hoef je niet over het geld in te zitten.

Zie ook:  Veilig en gemakkelijk: Huur een autotransporter voor veilig vervoer van voertuigen

Merkvoorkeur          

Heb je een bepaalde voorkeur voor een merk, ga dan ook vooral eerst hier naar een cabrio kijken. Je verstand kan wellicht wel zeggen om ook bij een Peugeot 206 cc te kijken, maar ligt jouw hart bij een Mazda MX5 ga hier dan ook echt in proefrijden. Mocht je voorkeur dan toch tegenvallen, ga dan pas kijken naar andere cabrio’s. Nog meer dan normale auto’s, koop je een cabrio met je gevoel en minder met je verstand. Je moet iedere keer als je de cabrio uit de garage haalt en het dakje naar beneden doet een glimlach krijgen, onderschat dat niet.

Opties & accessoires

Kijk welke opties en accessoires je echt essentieel vindt, welke je een leuke extra vindt en welke je eventueel achteraf kunt (laten) monteren. Velgen die je niet mooi vindt zijn makkelijk te vervangen, maar een nieuwe motor omdat je meer PK’s wilt is al een stuk ingewikkelder.