BMW Z3 cabrio

BMW Z3 cabrio

Tegenwoordig wordt de BMW Z3 cabrio niet meer geproduceerd. Ondanks dat zijn ze natuurlijk nog wel verkrijgbaar als tweedehands. Ook hier is de BMW Z3 cabrio nog altijd onverminderd populair. Natuurlijk niet zo heel erg gek, aangezien het een absolute krachtpatser is en perfect is om heerlijk met z’n tweeën in rond te rijden. Op een mooie zomerse dag kun je het dak van de BMW Z3 cabrio natuurlijk openen, zodat je optimaal kunt genieten van zowel het weer als het rijcomfort. Ondanks het feit dat de Z3 niet meer in productie is, zijn er natuurlijk nog wel verschillende andere modellen in deze lijn. De Z4 en natuurlijk ook de Z8 en Z1 zijn immens populair.

BMW Z3 cabrio huren

BMW Z3 huren via Snappcar
  • Huur een voordelige cabrio op een veilige manier rechtstreeks van je buren!

De eerste BMW Z3 cabrio

Het eerste model van de BMW Z3 cabrio kwam omstreeks 1996 op de markt. Deze auto werd gepresenteerd als een sportmodel, die werd voorzien van een kap die is gemaakt van katoen. Daarnaast is ook de prijs-kwaliteitsverhouding van deze BMW Z3 cabrio ontzettend goed, waardoor de populariteit enorm was en nog steeds is. De eerst euitvoering van de Z3 werd voorzien van een 1.8 motor die een vermogen had van 115 pk. De andere uitvoering is voorzien van een stukje meer power en heeft een 1.9 motor onder de kap met een vermogen van 140 pk. Vanaf 1997 werd er door BMW pas echt kracht toegevoegd aan deze roadster. Met een 2.8 motor met 192pk heeft de BMW Z3 cabrio een absolute upgrade gehad.

Het rijcomfort van de BMW Z3 cabrio

In het begin is het wellicht even wennen, aangezien deze auto is voorzien van een voorwielaandrijving. Door de lage en daarmee stabiele ligging is deze auto ook als tweedehands nog steeds onverminderd populair. Ondanks dat de auto al een tijdje niet meer in productie is, zijn de prijzen voor de BMW Z3 cabrio redelijk stabiel gebleven de afgelopen jaren. Daarnaast wordt ook het aanbod steeds minder, omdat de echte liefhebber absoluut geen afscheid wil nemen van deze parel. Dus wil jij een BMW Z3 cabrio rijden, dan is het verstandig niet te lang te wachten met je zoektocht.