Mini Cooper cabrio

Mini Cooper cabrio

De mini, een klassieke auto die de laatste jaren een steeds stoerder en sportiever imago heeft gekregen. Waar deze auto haar naam dankt aan de omvang en inhoud van de auto, is dit de laatste jaren sterk verbeterd. Naar de mini, kennen we ook de mini Cooper. Dit is de sportieve uitvoering van de normale mini. De mini heeft ongeveer in het jaar 2000 haar eerste intrede gedaan op de Nederlandse en ook Europese markt. Vooral door de retrolook, waren deze auto vooral rondom deze periode immens populair. Waar veel bekende automerken na verloop van tijd de strijd dreigde te verliezen, heeft mini volgehouden. Mede hierdoor zijn er tal van prachtige auto’s ontwikkeld, met als pronkstuk de mini Cooper cabrio. Een krachtige auto met stoere look. Perfect voor de sportieve rijder.

Mini Cooper cabrio huren

Mini Cooper cabrio huren via Snappcar
  • Huur een voordelige cabrio op een veilige manier rechtstreeks van je buren!

Kenmerken

De Mini Cooper cabrio kenmerkt zich door de karakteristieke uitstraling die je van flinke afstand direct ziet. Ondanks dat mini een onderdeel is van BMW, zijn het twee totaal verschillende merken. Uiteraard wordt de techniek die bij BMW wordt toegepast ook bij de Mini Cooper cabrio toegepast. Waarom zou je immers het wiel opnieuw uitvinden? Wat goed is, is goed. De Mini Cooper cabrio heeft net als de reguliere uitvoering de beschikking over 4 plekken. Zo kunnen er twee personen voor zitten en twee achter. De eerste cabrio uitvoering, kwam in tegenstelling tot de reguliere uitvoering pas in 2004, dus 4 jaar later op de markt.

Vermogen

De Mini Cooper cabrio is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. De normale uitvoering heeft een vermogen van gemiddeld 160 pk. Voor de echte liefhebber kennen we ook de Mini Cooper S uitvoering. Dit is de snellere versie van de reguliere Mini Cooper cabrio. Deze kent een vermogen van maar liefst 200 pk. Best veel voor zo’n kleine auto, vind je niet? Deze Mini Cooper S kenmerkt zich, ondanks het formaat door een goede wegligging en perfect comfort. Het grote voordeel, is dat de Mini Cooper dus bij uitstek geschikt is voor al het woon- werkverkeer, maar ook voor een flinke rit in het weekend tijdens een warme zomerse dag. Je gooit het dag naar achter en je kunt genieten van al het moois dat ons eigen land je te bieden heeft.

Mini Cooper cabrio rij-impressie