Blog
Elektrische cabrio’s

Elektrische cabrio’s

Dat het aanbod Elektrische auto’s inmiddels enorm is, dat weten we! In iedere verschillende categorie is wel een bijpassend model te vinden. Of je nu fan bent van BMW, Audi of een ander merk, er is voor ieder wat wils. Toch kunnen we ons voorstellen dat jij je afvraagt of er ook elektrische cabrio’s op de markt zijn? Als we gaan kijken naar dit aanbod elektrische auto’s dan komen we al snel tot de conclusie dat dit aanbod een heel stuk lager ligt, dan het aanbod ‘brandstof’ cabrio’s. Toch zijn er een aantal merken die er tussenuit springen als het gaan om het aanbod.

Waarom kiezen voor een cabrio?

Waar de cabrio tot enkele jaren geleden nog enorm populair was, zien we dat dit in de afgelopen jaren flink is afgenomen. Toch zien we dat er nog altijd vraag is naar cabrio’s. Mede door de dalende vraag is ook het aanbod elektrische cabrio’s een stuk minder. In ons land is het ook niet vreemd dat een cabrio minder populair is. Als we kijken naar het klimaat, dan zien we al snel dat de momenten dat jij met je kap open kunt rijden zeer schaars zijn. Het grote voordeel van een cabrio, is natuurlijk tijdens de periodes dat ze zon schijnt. Wanneer de zon namelijk schijnt neemt je lichaam in een cabrio een stuk meer vitamine D op. Die doordat ze zon op je lichaam schijnt.

Zie ook:  Tips voor het vinden van een betrouwbare taxi

De eerste elektrische cabrio

Het allereerste model elektrische cabrio werd gemaakt door Tesla. Dit is de Roadster. Deze was natuurlijk niet voor iedereen betaalbaar. Voor de mensen met een iets kleiner budget kwam bijna gelijktijdig ook de Nissan Leaf op de markt. Zo was er direct keuze uit twee verschillende auto’s. Uiteraard wel in twee totaal verschillende prijsklassen.

Welke merken elektrische cabrio’s zijn er?

Als we denken aan populaire automerken, dan komen de merken BMW, Mercedes, Audi en ook VW natuurlijk direct bij ons naar boven. Toch zien we dat dit juist de merken zijn die geen elektrische cabrio’s in het aanbod hebben. Wil je gaan voor een elektrische cabrio, dan is de Fiat 500eC een auto die erg populair is. De goedkoopste variant heeft een actieradius van +/- 200 kilometer en is geschikt voor 4 personen. Wanneer je opzoek bent naar een enigszins betaalbare elektrische cabrio, dan is dit er zeker eentje om in ogenschouw te nemen.