Blog
Formule 1 terugkijken

Formule 1 terugkijken

Als cabrio liefhebber ben je waarschijnlijk ook een (groot) Formule 1 fan. Sinds dit jaar – 2022 – is er echter veel veranderd voor ons als kijker. Los van de technische ontwikkelingen in de Formule 1 die ervoor moeten zorgen dat inhalen makkelijker wordt en de races nog spannender worden, is het belangrijkste voor ons als Nederlandse fans misschien wel dat Ziggo de rechten voor de Formule 1 verloren heeft aan een nieuwe partij: ViaPlay. Hoe dat precies zit en waar je nu nog wel Formule 1 kunt kijken hebben we voor je uitgezocht!

ViaPlay

Via de nieuwe zender ViaPlay kun je een abonnement nemen waarna je via hun app op je TV, tablet of telefoon Formule 1 live kunt kijken. Ook is hier een voorbeschouwing voor iedere Formule 1 wedstrijd, kwalificatie en training en is er naderhand een uitgebreide nabeschouwing. Een nieuwe opzet, met een nieuwe presentatrice (Amber Brantsen), nieuwe experts en nieuwe commentatoren.

Wil je de volledige race van de Formule 1 terugkijken, dan ben je altijd aangewezen op ViaPlay. Daarnaast kun je ook via buitenlandse zenders de race nog terugkijken, maar ook dit is altijd een betaald abonnement.

Zie ook:  Milieuvriendelijke autos

Ziggo

Waar je de afgelopen jaren voor alles rondom Formule 1 terecht kon bij Ziggo, is dat sinds 2022 dus veranderd. Ziggo heeft wel de Formule 1 samenvattingen rechten bemachtigd, wat betekend dat je de Formule 1 nog wel bij Ziggo kunt terugkijken, maar alleen in een uitgebreide samenvatting van ongeveer 30 minuten.

F1TV

Naast de Nederlandse aanbieders ViaPlay en Ziggo kun je ook een abonnement rechtstreeks bij de Formule 1 afnemen, dat heeft F1TV. Hiermee heb je toegang tot alle races, kwalificaties en trainingen. Het enige nadeel van F1TV is dat je Engels commentaar hebt. Dit valt op te lossen met een trucje die Olav Mol heeft bedacht met zijn Nederlandse GrandPrixRadio. Je kunt dan het geluid van GrandPrixRadio opzetten en dit synchroniseren met de beelden van F1TV.