Blog
Accessoires om je cabrio compleet te maken

Accessoires om je cabrio compleet te maken

Het gevoel van de wind in je haren terwijl je over kronkelende wegen rijdt, is ongeëvenaard; cabrio bezitters weten waar we het over hebben. Maar naast het plezier van het open rijden, zijn er ook accessoires die je cabriolet nog completer kunnen maken, want een cabrio is vaak niet de meest praktische auto als je er bijvoorbeeld een weekje mee weg wilt. Het vouwdak vult de kofferbak, dus hoe neem je dan ooit al je spullen mee? En hoe kom je comfortabel aan op je bestemming? Hieronder bespreken we enkele handige en praktische accessoires die niet alleen je rijervaring verbeteren, maar ook zorgen voor extra comfort en gemak!

1. Fietsendrager

Op praktisch iedere cabrio kun je een trekhaak laten monteren, waarna je extra mogelijkheden krijgt om optimaal van je cabrio te genieten. Dat kan met een trekhaakkoffer (daarover later meer) maar veel bekender is de fietsendrager. Of je nu de racefiets, elektrische fiets of gewone fiets wilt meenemen; met een fietsendrager op je cabrio kun je zowel genieten van de reis in je cabrio als van de bestemming op je fiets.

2. Kofferbakmat

De kofferbak van een cabrio is vaak ook de ruimte waar het cabriodak in weggevouwen wordt. Daardoor denk je misschien dat je de kofferbak bijna niet kan gebruiken. Dat valt in de praktijk echter vaak heel erg mee. Een aantal weekendtassen passen al snel gewoon in de kofferbakruimte. Het toevoegen van een kofferbakmat zorgt voor bescherming van je kofferbakruimte. Een kofferbakmat is in de meeste gevallen gemaakt van rubber, waardoor je deze heel makkelijk schoon kunt maken. Daarnaast heeft een kofferbakmat vaak een speciale anti-slip functie, waardoor de spullen veel makkelijker op hun plek blijven liggen in de kofferbak. Extra handig natuurlijk als je met je cabrio aan het slingeren bent over mooie bergweggetjes!

3. Trekhaakkoffer

Een trekhaakkoffer is een handige oplossing voor het vervoeren van extra bagage achter je cabrio. In tegenstelling tot dakdragers, die niet geschikt zijn voor cabrio’s vanwege het ontbreken van een vast dak, kan een trekhaakkoffer eenvoudig worden bevestigd aan de trekhaak van je auto. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het beschadigen van het dak van je cabrio of het belemmeren van het openen en sluiten van het dak. Een trekhaakkoffer biedt extra opbergruimte voor bagage, waardoor je meer spullen kunt meenemen zonder concessies te doen aan het rijplezier.

4. Zonnescherm

Een zonnescherm is een praktische accessoire voor je cabrio, vooral tijdens zonnige dagen. Het beschermt niet alleen het interieur van je auto tegen de schadelijke UV-stralen van de zon, maar het zorgt ook voor een koelere en aangenamere rijervaring. Het zonnescherm wordt meestal aan de voorruit gemonteerd en steekt dan uit tot over de bestuurder. Met een zonnescherm kun je de temperatuur in je cabrio beter reguleren en voorkomen dat het interieur te warm wordt, waardoor je comfortabel kunt blijven rijden, zelfs op de warmste dagen.

5. Windscherm

Een windscherm is een accessoire dat speciaal is ontworpen voor cabrio’s en helpt om het windgeruis en de tocht in de auto te verminderen wanneer het dak open is. Het windscherm wordt achter de voorstoelen geplaatst en fungeert als een barrière tegen de wind, waardoor je comfortabel kunt rijden zonder last te hebben van wervelende luchtstromen. Hierdoor kun je genieten van een rustige en ontspannen cabriorit, zelfs bij hogere snelheden.

Met deze handige accessoires maak je je cabrio compleet en ben je klaar voor mooie cabrio ritten die je tegemoet gaat. Of je nu met je hond op pad gaat, extra bagage wilt meenemen of gewoon wilt genieten van het open rijden, deze accessoires zorgen voor extra comfort, gemak en plezier tijdens elke rit met je cabrio.