Blog
Hond meenemen in de cabrio

Hond meenemen in de cabrio

Wanneer jij je hond mee wilt nemen in de cabrio, dan is het wel belangrijk dat je dit op een comfortabele, maar ook vooral veilige manier doet. Niet alleen geldt dit voor het welzijn van je hond, maar ook voor die van de bestuurder van de auto. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je hond ineens bij je op schoot kan springen, waardoor je uit een soort van schrikreactie aan het stuur trekt. Belangrijk dus om de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je dit kunt doen. Welke dat zijn, bespreken we hier met je.

Hondenbench

Eén van de meest praktische manieren om je hond te kunnen vervoeren, is door gebruik te maken van een bench. Deze autobench is dusdanig ontworpen dat je hond in geval van een botsing niet klem komt te zitten. Wel is het belangrijk dat de bench vastgezet kan worden. Het is natuurlijk niet prettig dat niet alleen je hond, maar ook de hele bench beweegt wanneer er iets gebeurt. Zorg er wel voor dat je het je wel comfortabel maakt in de bench en een hondendeken auto meeneemt, zodat je trouwe viervoeter prettig kan zitten of liggen tijdens de autorit.

Zie ook:  Waarom het een erg slim idee is om te kiezen voor auto belettering

Hondenrek

Heb je een wat grotere hond, dan kun je natuurlijk ook gewoon van de volledige kofferbak een bench maken. Dit kun je doen met een hondenrek auto. Dit is als het ware niet meer dan een rek welke wordt geplaatst tussen de achterbank en de kofferbak. Op deze manier kan je hond niet naar de achterbank en tover je in één keer de kofferbak om tot een volledige bench voor je hond. Vooral bij grote honden is dit erg prettig. Helemaal wanneer je regelmatig met je hond naar het bos gaat en je hond onder het zand of de drek zit, is het niet heel prettig dat je hond met de vieze poten op de achterbank ligt.

Hondenriem

Heb je een wat kleinere hond, dan kun je je hond ook prima naast je neerzetten op de bijrijdersstoel met een hondenriem. Deze riem wordt meestal bevestigd aan de hoofdsteun en is net lang genoeg dat je hond zowel dan liggen of kan staan. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat je hond niet bij je op schoot kan springen en zorgt ervoor dat je hond bij een eventuele aanrijding niet als een projectiel door je auto vliegt.