De efficiëntie van een koeriersdienst

Zorgen dat een pakketje van A naar B komt. Het lijkt eenvoudiger dan het achter de schermen is. Je levert het in bij een pakketpunt en een tijdje later ontvang je het bericht dat het is afgeleverd op de plaats van bestemming. Maar hoe komt je zending precies daar, welke stappen zitten er tussen het afgeven van het pakketje en de ontvangst op de plek van bestemming? ‘Koeriersdienst’ is het sleutelwoord.

Koeriersdiensten zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week in de weer om er voor te zorgen dat zendingen snel, efficiënt en netjes op de plek van bestemming arriveren. Een (meestal) onzichtbare maar altijd onmisbare schakel die meer is dan een zending achter in de auto zetten en hem er op de plek van bestemming weer uithalen. Er gaat een goede planning, maatwerk, efficiënt – en milieubewust – denken, het door en door kennen van transportbewegingen en soms een beetje gepaste spoed achter schuil.

Wat doet een koeriersdienst

Kort door de bocht: koeriersdiensten zorgen er voor dat een zending van punt A naar punt B komt. Bekende vormen van koeriersdiensten zijn maaltijdbezorgers, boodschappendiensten en natuurlijk de pakketdienst van de post. Punt A kan aan de ene kant van een stad zijn en punt B aan de andere kant, maar koeriersdiensten brengen ook goederen van bijvoorbeeld Groningen naar Middelburg of van Amerika naar Nederland. Zendingen kunnen via ieder vervoersmiddel getransporteerd worden, van de fiets tot brommer en van auto tot vliegtuig of schip.

Zie ook:  Als u in Utrecht woont

De logistiek van een koeriersdienst

Achter al die zendingen gaat een grote logistieke operatie schuil. Om brandstofkosten te sparen en mee te denken met zowel het milieu als de portemonnee van klanten gaat bijvoorbeeld een vrachtwagen of vrachtschip nooit halfvol op weg. Zendingen worden goed op elkaar aangesloten en de meest slimme en efficiënte route wordt uitgezocht zodat de ontvanger zijn zending op tijd heeft op een voor de klant zo voordelig mogelijke manier. Meestal wordt hiervoor gebruikt gemaakt van een computersysteem, soms gaat het nog ‘ouderwets’ met de hand.

Koeriersdiensten van DSA Logistiek

Een bekend en betrouwbaar voorbeeld van een koeriersdienst in Nederland is DSA logistiek. Zeven dagen per week, 24 uur per dag laat je vanuit vestigingen van DSA Logistiek door heel Nederland efficiënt en vlot zendingen versturen. Transport is maatwerk, iedere klant is uniek. Spoedtransport, koeltransport, ADR transport (internationaal vervoer van gevaarlijke stoffen) en medisch transport behoren tot de mogelijkheden, niet alleen binnen Nederland, maar ook naar het buitenland.