Blog
Occasion cabrio kopen

Occasion cabrio kopen

Wellicht ben je al tijden aan het rondkijken om een cabrio te kopen. Je hebt het gevoel ervaren tijdens een vakantie toen je een cabrio gehuurd had, bij het meerijden in een cabrio van een kennis of je kijkt al jaren jaloersmakend naar medeweggebruikers die in hun cabrio rondrijden. We begrijpen dat volledig, maar nu is het tijd om je te gaan oriënteren om een occasion cabrio te kopen. Je hebt hierbij verschillende opties, wij duiken in een aantal tips en tricks.

Waar koop je een cabrio?

Als je op zoek bent naar een cabrio zal je waarschijnlijk online je zoektocht starten. Via websites als Markthandel.nl kun je een overzicht vinden van cabrio’s die te koop staan. Ook kun je kijken bij gespecialiseerde garages die zich volledig richten op cabrio’s. Daar betaal je vaak wel wat extra’s voor, maar het is het overwegen waard vanwege de service en expertise die je bij een gespecialiseerde garage krijgt. Koop je van een particulier je nieuwe auto? Zoek dan goed online naar occasion aankoopadviezen, er zijn namelijk bij ieder merk en model wel aandachtspunten om goed op te letten bij de aanschaf om een dure reparatie te voorkomen. Kijk daarnaast naar particulieren bij een auto marktplaats die al goede reviews hebben, hoewel dat niet alles zegt geeft het wel aan dat andere kopers en verkopers goede ervaringen hebben met de particulier.

Zie ook:  Voor het eerst op vakantie met een elektrische auto

Slim omgaan met belasting

Je cabrio rijdt je waarschijnlijk voornamelijk van april-oktober in het jaar. Het andere half jaar is het regenachtig, koud en donker, waardoor met een open dak rijden in ieder geval niet heel aantrekkelijk is. Je moet voor dat half jaar dus stalling hebben, waarbij je auto droog en veilig staat. In het half jaar dat je auto stil staat, kun je de auto laten schorsen bij de RDW. Je betaald hier administratiekosten van rond de €25 voor, maar hierdoor hoef je geen verzekering en motorrijtuigenbelasting te betalen; wat ons snel verdiend. Hierdoor houd je het rijden in een cabrio ook betaalbaar, doordat het vaak een extra auto is en je niet teveel extra vaste lasten wil creëren.