Blog
Interieur reinigen van een cabrio

Interieur reinigen van een cabrio

Zoals we allemaal zullen onderschrijven is een cabrio een absoluut genot om in te rijden. Heerlijk de zon in je gezicht en de wind in de haren. Het vrijheidsgevoel is bij een cabrio nog groter dan in een normale auto, genieten! Er zit echter een klein nadeeltje aan lekker autorijden met het dakje open, het interieur wordt ook een stuk sneller vies. Ongemerkt dringt stof en viezigheid het interieur natuurlijk heel makkelijk binnen, de ramen en het dak zijn immers open om dit buiten te houden. Hoewel je hartje zomer hier minder last van hebt dan in het voor- of najaar, blijft het toch een extra klusje om ook het interieur van je cabrio netjes te houden en het auto interieur reinigen periodiek te doen.

Dashboard reinigen

Een van de plekken waar je de stof en viezigheid het snelste op gaat zien is het dashboard. Stof blijft makkelijk aan het dashboard zitten, waardoor je kilometerteller ineens dof begint te worden of je vingerafdrukken gaat zien op de radiobediening van het stof. Het dashboard reinigen is gelukkig heel makkelijk. Simpel met een microvezel doek over het dashboard gaan zorgt al voor 90 procent van de reiniging. Eventueel kun je dit herhalen met een natte doek, niet vergeten ook weer droog te vegen om strepen te voorkomen.

Zie ook:  Populaire automerken wereldwijd

Stoelen & vloermatten

De stoelen en vloermatten vallen minder snel op als deze langzaam aan toch steeds viezer worden, maar verdienen toch ook zeker je aandacht bij het interieur reinigen van je cabrio. Vloermatten kun je heel gemakkelijk verwijderen en uitkloppen, waarna je met een stofzuiger de laatste vuiligheid weg kunt halen. Afhankelijk van of je leren stoelen hebt of stoffen stoelen kun je ook deze makkelijk reinigen. Leren stoelen kun je met een natte doek schoonmaken, stoffen stoelen kun je gewoon met de stofzuiger schoon maken. Heb je echt vlekken in je stoffen stoelen gekregen, kijk dan eens naar een meubelreiniger om te huren van de bouwmarkt, deze krijgt heel makkelijk ook de ergste vlekken uit je bekleding.