Blog
Private lease voordelen en nadelen

Private lease voordelen en nadelen

De afgelopen jaren is private lease steeds populairder geworden onder Nederlandse autokopers. Doordat nieuwe auto’s steeds duurder zijn geworden, is het nieuw aanschaffen van een auto minder aantrekkelijk geworden. Je kunt dan kiezen om een auto op afbetaling te nemen, echter zijn de rentes die automerken en banken rekenen niet mis. Mede hierdoor is private lease opgekomen. Bij private lease ga je een overeenkomst met het autobedrijf aan voor een vastgesteld aantal jaren, waarbij je een nieuwe auto zelf kunt bestellen en hier een aantal jaren in mag rijden. Aan het einde van de overeenkomst gaat de auto weer terug naar het autobedrijf en ben je vrij om weer een nieuwe (auto)keuze te maken. Via websites als https://www.priveleaseauto.com/ kun je een goed overzicht van de mogelijkheden en aanbiedingen vinden van verschillende autobedrijven en leasemaatschappijen.

Voordelen van private lease

Waarom private lease momenteel zo aantrekkelijk is? Het grootste argument dat gebruikt wordt is dat je weet wat je per maand kwijt bent aan je auto. Bij private lease betaal je een vast bedrag per maand, waarin alle kosten zitten opgenomen – op boetes en benzine na. Je krijgt dus geen onverwachte hoge onderhoudskosten en de verzekeringen plus belastingen zitten ook al in het bedrag wat je per maand betaald.

Zie ook:  Je rijbewijs halen bij Verkeersschool de Ridder

Nadelen private lease

Vanzelfsprekend zitten er ook nadelen verbonden aan private lease. We lichten graag twee nadelen uit waar je goed over na moet denken wanneer je overweegt een private lease overeenkomst aan te gaan. Allereerst  is dat de private lease bij de BKR wordt geregistreerd als lening, waardoor je minder hypotheek kunt nemen bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Daarnaast is een private lease contract bindend. Dat wil zoveel zeggen als dat je niet tussentijds zomaar het contract kunt opzeggen. Hier zijn wel mogelijkheden voor, maar in de kleine lettertjes staat dan het boetebedrag wat je moet betalen. Vaak is dit 6 of 12 keer de maandprijs die je dan als afkoop- en boetesom moet betalen.