Blog
Populaire automerken in Nederland

Populaire automerken in Nederland

Als we denken aan populaire automerken die er bestaan, dan denken we allemaal aan merken zoals Audi, BMW, Ford, Mercedes-Benz, Volkswagen, en nog enkele andere merken. Naast de grote merken, bestaan er ook talloze kleinere merken, waarvan de meeste automerken niet meer dan een handvol modellen aanbieden.

Automerken voor iedereen

Er bestaan heel wat automerken. Ford, Volkswagen, GMC, Mercedes en BMW bouwen voornamelijk auto’s die bedoeld zijn voor de consumentenmarkt. Er zijn echter ook andere automerken, zoals Tesla, die zich richten op de hoogwaardige markt. Deze merken leveren voornamelijk elektrische auto’s aan hun klanten. Daarnaast zijn er ook nog veel andere automerken, zoals Toyota, Honda en Hyundai, die auto’s bouwen voor iedereen. Deze merken bieden een zeer breed assortiment van auto’s aan, die voor iedere portemonnee betaalbaar zijn.

Automerken in jaartallen

Elk automerk is in een bepaald jaar ontstaan. Hier volgen enkele voorbeelden:

  • Audi bestaat sinds 1990
  • BMW bestaat sinds 1972
  • Ford bestaat sinds 1903
  • Honda bestaat sinds 1973
  • Nissan bestaat sinds 1969
  • Toyota bestaat sinds 1929

Elk automerk heeft zijn unieke kenmerken en voordelen

Als je naar de autowereld kijkt, dan bestaan er een hoop verschillende automerken. Sommige merken zijn bekender dan andere merken, maar ieder automerk heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. Sommige automerken zijn beter in bepaalde aspecten dan andere, zo is Audi bijvoorbeeld beter in het maken van sportieve auto’s. Ford is juist beter in het maken van betaalbare auto’s. Mercedes-Benz is bekend om zijn hoge kwaliteit en de uitstekende rijeigenschappen van zijn auto’s. Volkswagen is populair vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding van zijn auto’s.

Zie ook:  Elektrische cabrio's

Internationaal bekende merken en lokaal bekende merken

Sommige automerken zijn wereldwijd bekend, terwijl andere merken minder bekend zijn. Er zijn echter ook automerken die je wellicht niet kent, omdat ze alleen in bepaalde landen verkrijgbaar zijn.

Merken die internationaal bekend zijn, zijn bijvoorbeeld Volkswagen, Renault en Ford. Andere merken die vooral bekend zijn in hun thuisland, zijn onder andere de Japanse merken Toyota, Honda en Nissan.

Enkele van de meest voorkomende automerken wereldwijd zijn Audi, BMW, Ford, Toyota, General Motors, Smart, MINI, Mercedes-Benz, Peugeot, Renault, Opel, Fiat, Citroën, Mitsubishi, Subaru, Suzuki, Mazda, Hyundai en Volkswagen. In totaal bestaan er ongeveer 350 automerken wereldwijd.

Fabrikanten voor auto’s in Nederland

In Nederland zijn er een aantal merken van personenauto’s te vinden. De bekendste zijn Volkswagen, Renault, Ford, Peugeot, Opel, Audi, BMW, Mercedes-Benz en Toyota. Daarnaast zijn er nog een aantal andere fabrikanten, zoals Hyundai, Kia, Skoda, Seat, Citroen en Nissan.