Blog
Het belang van logistiek

Het belang van logistiek

Veel mensen zien logistiek als het transport van goederen van de ene naar de andere plek. Echter houdt dit begreep veel meer in. Bij logistiek gaat het om het hele proces. Het is een verzamelterm voor alles wat met logistiek te maken heeft. Enkele voorbeelden zijn het organiseren van het vervoer, het plannen van het vervoer, het besturen en het uitvoeren van een stroom aan goederen of producten. Wanneer het om grote orders en grote hoeveelheden goederen gaan, is het belangrijk dat dit proces soepel verloopt. Een kink in de kabel kan het hele proces verstoren, dus het is van belang dat het proces goed op elkaar afgestemd wordt. Dit is ook de belangrijkste reden waarom bedrijven de logistieke werkzaamheden uitbesteden, omdat dit perfect geregeld moet worden en sommige bedrijven daar geen capaciteit voor hebben. Door dit soort werkzaamheden uit te besteden aan een logistiek dienstverlener weten bedrijven zeker dat dit proces zonder problemen verloopt.

Verschillende soorten transport

Het transporteren van producten kan op verschillende manieren. Een van de bekendste methode is wegtransport. Hierbij worden goederen in een vrachtwagen geladen en deze worden via de vrachtwagen naar de plaats van bestemming gebracht. Door de open grenzen in Europa, is dit een efficiënte en vaak duurzamere manier van vervoeren. Door het gebruik van internationale transportbedrijven, is het mogelijk om uw producten door heel Europa te vervoeren. Naast wegtransport is zee- en luchtvracht een veelvoorkomende vorm van transport. Deze vorm van transport wordt vaker gebruikt wanneer goederen naar de andere kant van de wereld vervoerd moeten worden. Voor het vervoeren van goederen binnen Europa, blijft wegtransport favoriet.

Zie ook:  Milieuvriendelijke autos

Full Truck Load transport

Full Truck Load transport (ftl transport) staat ook wel bekend als Volle Truck Ladingen. Bij deze manier van transport rijdt een volgeladen vrachtwagen rechtstreeks naar de eindlocatie, zonder tussenstops. Hierdoor wordt het traject dat de goederen onderweg zijn behoorlijk ingekort. Door speciale levertijdstippen af te spreken, weet u zeker dat u met behulp van FTL transport de afspraken kunt nakomen. Naast FTL transport kunt u ook kiezen voor LTL transport (Less Than Truckload). Hierbij wordt een vrachtwagen op pad gestuurd die nog niet helemaal vol is. Hierdoor is deze optie erg geschikt voor deelladingen die snel getransporteerd moeten worden. Ook deze methode is erg snel en heeft daardoor de voorkeur bij veel bedrijven. Ook hebben de chauffeurs de voorkeur voor een van deze methodes, omdat ze bij deze vormen van transport geen laad- en lospauzes hoeven te houden. Kortom, zowel voor de chauffeur als voor de klant is dit de beste optie, omdat beide partijen hier de voorkeur voor hebben.