Blog
De historie van je cabrio checken

De historie van je cabrio checken

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe cabrio ben je natuurlijk op zoek naar een pareltje waarvan je jarenlang plezier gaat beleven. Je wilt daarom een auto die goed onderhouden is en waarvan de volledige historie bekend is. Dat is soms lastig, want hoewel een onderhoudsboekje zeker wel iets kan aangeven, is het ook vrij makkelijk om deze gewoon zelf in te vullen. Hoe kun je dan de historie van je cabrio checken? Wij hebben het voor je uitgezocht en geven je een aantal tips.

Doe een kenteken check

De makkelijkste en beste manier is een kenteken check via https://rdwkenteken.eu/. Met een kentekencheck krijg je alle gegevens die bij de RDW beschikbaar zijn, de officiële Rijksdienst Wegverkeer. Zo krijg je inzicht in hoeveel eigenaren de auto heeft gehad, de kilometerstanden en of er bijzonderheden waren bij de APK keuringen.

Waar je dan voornamelijk op kunt letten is bijvoorbeeld het aantal eigenaren en of dit autobedrijven of particulieren waren. Is een auto vaak van autobedrijf naar autobedrijf verkocht, dan zou dit kunnen betekenen dat er weinig interesse in de auto was – wellicht omdat er iets met de auto aan de hand is. Heeft de auto maar een aantal particuliere eigenaren gehad die de auto ook meerdere jaren hebben gehad, dan wijst dit vaak op een auto waar goed voor gezorgd is.

Zie ook:  Populaire automerken wereldwijd

Vraag om facturen

Heb je een kentekencheck gedaan en zie je geen grote gevaren, ga dan bij de cabrio kijken en in gesprek met de verkoper. Vraag naar de onderhoudshistorie en check vooral of er wellicht facturen van het onderhoud aanwezig zijn, dit geeft je perfect inzicht in wat voor onderhoud er is uitgevoerd. Daarnaast kun je controleren of de onderhoudsfacturen overeen komen met het onderhoudsboekje.

Ook staat het je vrij om een aankoopkeuring aan te vragen bij een garage die je vertrouwd. Als de verkoper niets te verbergen heeft, zal deze hier altijd in meegaan. Je krijgt dan vooraf een keuringsrapport om te horen van een expert wat de staat van de auto is en welk onderhoud je mag verwachten de komende tijd.