Blog
Formule 1 live kijken

Formule 1 live kijken

Sinds Max Verstappen zijn opwachting heeft gemaakt in de Formule 1 is deze sport in Nederland nog nooit eerder zo populair geweest. Niet alleen kijken er miljoenen naar de prestaties van Max, maar heeft Nederland ook met het circuit van Zandvoort een plek weten te bemachtigen op de Formule 1 kalender voor de komende jaren. Omdat het voor het grootste deel van de mensen niet mogelijk is om een Formule 1 wedstrijd bij te wonen, zijn we natuurlijk genoodzaakt die via de televisie te doen. Maar hoe kun je Formule 1 live kijken?

Formule 1 via de televisie

De eenvoudige manier om de formule 1 op de voet te kunnen volgen is natuurlijk via de televisie. Waar Ziggo tot voorkort de rechten had, zijn deze inmiddels overgenomen door ViaPlay. ViaPlay is een nieuwe speler op de Nederlandse markt, maar is al een bestaande partij uit Scandinavie. Formule 1 Viaplay zend het hele raceweekend uit, inclusief trainingen en de kwalifactie.

Zie ook:  De aantrekkingskracht van tweedehands vrachtwagens: waarom kiezen voor een gebruikte vrachtwagen?

Ziggo Sport

Ziggo Sport heeft de afgelopen jaren altijd de uitzendrechten gehad. Echter is dit per 2022 dus overgenomen door ViaPlay. Bij Ziggo kun je nog wel terecht voor het bekende Race Café op vrijdagavond en sinds kort heeft Ziggo voor en na de race een voorbeschouwing. Ze hebben hierbij wel beeldrechten gekregen, waardoor Ziggo wel aan de hand van beelden de wedstrijd kan voorbeschouwen, nabeschouwen en samenvatten.

Online stream

Een F1 2022 stream online bekijken kan bijvoorbeeld met een F1 TV Pro abonnement. F1 TV is van de eigenaren van Formule 1 en biedt je toegang tot alle camera’s, rondetijden en geeft je daarmee een enorm compleet aanbod tijdens de F1. Wil je niet betalen voor de online stream, dan zijn er ook opties via bijvoorbeeld een VPN server. Nu kost VPN ook een aantal euro per maand, maar dat biedt je dan wel direct meer voordelen dan alleen de F1 stream.