Blog
Nieuwe velgen voor je cabrio

Nieuwe velgen voor je cabrio

Rijd jij rond in een cabrio? Dan wil je natuurlijk wel een set bijpassende velgen. Een cabrio is immers een sportwagen, waarmee je niet kunt komen aanzetten met een set afgedankte velgen. Tijd dus om een set nieuwe velgen aan te schaffen, zodat niet alleen je auto blinkt, maar ook je velgen alle aandacht op zich vestigen. Afhankelijk van het type cabrio dat je rijdt, is het goed te kijken naar wat voor type velg je zoekt. Ga je voor een lichtmetalen velg of ga je toch liever voor staal? Keuze genoeg dus! Maar voor het zover is, is het goed eerst een aantal belangrijke zaken in ogenschouw te nemen, voordat je je uiteindelijke keuze maakt.

Ga voor sportvelgen

Velgen zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en ook kleuren. Rijd je een cabrio? Dan mag een set sportvelgen natuurlijk niet ontbreken. Sportvelgen zijn namelijk speciaal ontwikkeld om je auto een extra sportieve look te geven. Je kunt je dus wel voorstellen dat het voor praktisch iedere cabrio een must is. Rijd je een kever cabrio? Dan zullen de meningen hier uiteraard over zijn verdeeld. Maar rijd je een BMW, Audi of ander sportief merk, is Audi of BMW velgen kopen natuurlijk een absolute aanrader. De prijs ligt dan misschien wel een stukje hoger, maar de enorme verandering die het teweeg brengt als het gaat om de uitstraling van je auto, maakt het dat het dit meer dan waard is kunnen we je verzekeren!

Zie ook:  Rijbewijs halen: Tips voor een succesvolle en betaalbare ervaring

Wat is je budget?

Een niet geheel onbelangrijk punt, is het budget voor een set nieuwe velgen voor onder je cabrio. Afhankelijk daarvan is het goed te kijken naar de verschillende opties. Heb je de juiste maten, dan is het bestellen van velgen online ook een goede manier om de juiste velg tegen de juiste prijs te vinden. Zo kun je niet alleen filteren op basis van maat, maar ook op basis van allerlei andere eigenschappen waaraan je velgen moeten voldoen, zoals uiteraard de maximaal prijs die je bereid bent te betalen. Overigens is het ook mogelijk om eens te onderzoeken of tweedehands velgen iets voor je zijn. Velgen kunnen namelijk CNC afdraait worden. Dit zorgt ervoor dat niet alleen beschadigingen worden weggeslepen, maar dat de velg ook wordt recht gemaakt. Dit zorgt niet alleen voor een betere uitstraling, maar ook voor minder slijtage en een betere wegligging.