Blog
Hoe kan je eenvoudig op je autoverzekering besparen?

Hoe kan je eenvoudig op je autoverzekering besparen?

Hoe kan je je autoverzekering berekenen?

Iedereen die over een wagen beschikt, moet ook een autoverzekering afsluiten. De premies van de diverse verzekeringsmaatschappijen verschillen echter enorm. Dit komt omdat ze met uiteenlopende factoren rekening houden als ze de autoverzekering berekenen, zoals het aantal schadevrije jaren, je woonplaats en je geboortedatum. Sommige verzekeringsaanbieders houden verder ook rekening met het gewicht van de auto en de cataloguswaarde van de wagen. Om er zeker van te zijn dat je de beste prijs betaalt, moet je de diverse autoverzekeringen daarom grondig vergelijken.

Handige tips om op je autoverzekering te besparen

Autoverzekeringen zijn redelijk duur. Gelukkig zijn er diverse manier om op je polis te besparen. Eerst en vooral is het een goed idee om kleine beschadigingen volledig zelf te betalen. Op deze manier voorkom je een plotse stijging van de premie. Verder moet je er goed voor zorgen dat je enkel voor erkende garages kiest. De kosten van een garage die niet bij jouw verzekeraar is aangesloten, zullen niet door de polis gedekt worden en kunnen hoog oplopen. Ten slotte kan je overwegen om je eigen risico te verhogen. Dit betekent dat je, bij een ongeval of schade, een groter deel van de schade zelf betaalt. De verzekeraar ziet de schadelast zo dalen en zal je een goedkopere premie voorstellen.

Zie ook:  Als u in Utrecht woont

Sluit al je verzekering samen af

Een andere manier om op je autoverzekering te besparen, is door meerdere verzekeringen bij dezelfde aanbieder af te sluiten. Als je bijvoorbeeld voor een pakket kiest met een gezondheidsverzekering en een verzekering voor je woning, dan krijg je bij de meeste maatschappijen een heel mooie korting aangeboden. Op deze manier sluit je niet alleen je autoverzekering met korting af, maar krijg je ook meteen een mooie prijs voor de andere verzekeringen.

Vergelijk autoverzekeringen grondig

De beste tip die we je kunnen geven om op een goedkope manier een autoverzekering af te sluiten? Vergelijk autoverzekeringen! Je zal meteen merken dat de prijzen enorm verschillen en dat elke verzekeraar je andere mogelijkheden aanbiedt. Door de diverse opties naast elkaar te leggen, wordt het meteen duidelijk welke mogelijkheid het beste bij jouw persoonlijke situatie aansluit. Tegenwoordig bestaan er ontzettend veel vergelijkingssites waar je de autoverzekeringen op een zeer eenvoudige manier kan vergelijken. Maak hier zeker gebruik van, zodat je de goedkoopste optie meteen terugvindt!