Blog
De waarde van jouw cabrio bepalen

De waarde van jouw cabrio bepalen

Een cabrio geeft je het ultieme gevoel van vrijheid. Dat weet je wellicht zelf allang al, omdat je een mooie cabrio als auto hebt. Waar er 10-15 jaar geleden een enorme hoeveelheid aan verschillende modellen te koop was, is dat hedendaags nog maar beperkt tot een handvol cabrio’s. Eeuwig zonde wat ons betreft, maar daardoor zijn goed onderhouden cabrio’s vaak wel waardevast. Waar je op moet letten om je cabrio zijn waarde te laten behouden – of waar je als aspirant koper op moet letten om niet een kat in de zak te kopen? Met de tips in deze blog kun je goed beoordelen wat is mijn auto waard?

Het cabriodak

Of het nu een stoffen cabrio dak is of een metalen cabrio dak, in beide gevallen is het cabrio dak voor veel auto’s het zwakke punt. Een cabrio maken voor automerken is een niche binnen hun modellengamma, waardoor dit kwetsbaarder kan zijn voor slijtage en gebreken dan bijvoorbeeld de motor – die ook in andere auto’s gebruikt wordt. Zorg daarom altijd voor goed onderhoud van het cabriodak, want wanneer deze het niet meer doet of vervangen moet worden daalt de waarde van je cabrio enorm.

Zie ook:  Is je cabrio total loss verklaard? Bekijk de opties die je hebt voor je sloopauto

Regulier onderhoud

Met een normale auto ga je vaak 1 a 2 keer per jaar naar de garage. Een keer voor de APK en een keer voor afwisselend een kleine en een grote beurt. Met een cabrio rijden de meeste mensen echter veel minder kilometers, waardoor de onderhoudsbeurt nogal eens overgeslagen wordt. Ook bij weinig kilometers is een jaarlijkse beurt eigenlijk een must om je auto goed te onderhouden. Zo kan roest beoordeeld worden door de garage, olie vervangen worden en houdt je zowel de koets als de motor in goede staat. Voor een hogere verkoopwaarde raden we aan om niet alleen het onderhoudsboekje goed bij te houden, maar ook de facturen van de garage te bewaren. Zo kun je de koper feitelijk bewijzen hoe goed je voor de cabrio hebt gezorgd.

Laat de waarde bepalen

Overweeg je of het de moeite waard is om nog groot onderhoud aan je cabrio te laten doen? Laat dan de waarde van je auto bepalen bij Thissen autos. Zo kun je goed beoordelen of een reparatie van €1.000 nog de moeite waard is en of het positieve invloed heeft op de verkoopwaarde van je cabrio.